Child Studio turns 60s London Post Office into a Maido sushi restaurant

Child Studio used a wall of glass blocks, dark cherry wood paneling and a soft blue coffered ceiling to drain 1960s London in this sushi restaurant.


Located in the former post office, Maido is a restaurant in London’s Saint John’s Wood district with interiors designed to pay homage to the legacy of a late modernist building.

A curved brick glass wall divides the space

“We were fascinated by the unique story of this building and aimed to capture the nostalgic atmosphere of London in the 1960s, paying homage to the modernist public spaces of the time,” he said. Child Studio founders Alexy Kos and Che Huang.

“The design developed around the bold geometry of this period and the establishment of simple materials: wood, glass, clay and steel.”

Steel formwork and MR10 tubular steel chairs Mies van der Rohe chairs inside the Child Studio restaurant
The Maido is anchored with a steel-coated rod

The walls throughout the space are upholstered in cherry wood, while the shallow niches are decorated with a rotating selection of artwork.

The suspended coffered ceiling hangs overhead, and its lattice mesh echoes with black quarry tiles on the floor and a semicircular brick glass wall that divides the space.

The curved partition wall also makes for a generous leather-wrapped seating cabin at the back of the space.

Wood-paneled walls with artwork at Maido Restaurant
Shallow niches are decorated with a rotating selection of artwork

The focal point of Maido’s interior is the central island bar covered with reflective curved steel plates.

Here, a sushi master prepares and serves authentic Japanese dishes, while customers sit on polished aluminum bar stools by Japanese industrial designer Naoto Fukasawa.

“It was important for us to create a whole range of different seating scenarios and balance the cozy atmosphere with more intimate corners,” Che explained.

To complete the space, the studio acquired a selection of classic pieces of medieval furniture. They include antique MR10 steel chairs by Mies van der Rohe and cast iron plywood armchairs by Norman Cherner.

Pipistrello table lamps, designed by Gae Aulenti in 1965, sit on the island bar and on a large common dining table, while antique wall lamps by the Italian manufacturer Stilnovo create a pleasant ambience.

Wood-paneled walls with MR10 tube steel chairs, Mies van der Rohe, at the Child Studio restaurant
The Mies van der Rohe MR10 chair was used throughout the interior

The children’s studio, founded in 2017 by Che Huang and Alexy Kos, completed the interior of a vegan pizzeria in West London in the 1950s style, which was shortlisted for the 2019 Dezeen Awards.

All photos are Felix Speller and Child Studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *