FOG Architecture is creating a “modern cave” for ToSummer’s store in Beijing

The Chinese studio FOG Architecture added curved walls, mirrored surfaces and artificial stone to the interiors of the leading aromatherapy store ToSummer in Beijing.


Located in Beijing’s Taikoo Li Sanlitun Shopping Village, FOG Architecture designed the 170-square-foot ToSummer store to recall the atmosphere of the cave.

Top: A mirror screen is placed at the entrance to the store. Above: The outside of the store is covered with textured artificial stone

“The brand’s specific requirement for this space design was a modern cave,” FOG Architecture said.

“We decided not to directly create the natural look of the caves, but instead to present the characteristic texture elements of the material to encourage a sensory experience.”

The mirrored surfaces were used in the ToSummer living room
The mirror screen reflects passers-by and the interior of the store

The entrance to the store is marked by a large wall of artificial stone and a mirror screen that leads visitors to the store.

The studio explained that the large mirror screen is designed to attract passers-by to the store, citing screens commonly used in homes and home spaces.

The Togo couch is set next to the wavy walls in the ToSummer living room
Curved walls were used along the perimeter of the store

“The curiosity of what’s behind it attracts observers to get inside,” FOG Architecture co-founder Zheng Yu told Dezeen. “The surface of the screen is usually decorated with an illustration of a natural landscape.”

“It’s a metaphor for the space hidden behind. And that’s why we set the magnified, mirror-polished screen as the central spatial element. It restrainedly illustrates beauty.”

The furniture mirror was used in the ToSummer living room retail space
The store was divided into several zones

Wavy walls of natural tones envelop the interior of the store and illuminate them with strip lighting placed inside the ceiling.

The interior is divided and zoned into a collection of small parts, each with its own functions, accommodation of retail space, exhibition space and installation space.

Michel Ducaroy’s Togo cream for Ligne Roset, an off-white Playdough chair and a Karstudio coffee table, as well as amorphous mirrors are set up throughout the store, suggesting the idea of ​​a home space.

“The goal of the furniture is to convey a sense of home,” Yu said. “That’s why we called this space the ‘Living Room.’ A space that gives people a place to breathe in a busy and fast-paced mall.”

The walls of the Living Room for the summer are finished in white
A long metal island opposes the softness of trade

Two “wooden rotten” chairs designed by British designer Max Lamb are also placed across from the store and in niches formed by curved walls.

“Max Lamb was also our main inspiration during the project,” Yu explained.

“The [chairs] the varnishing was smooth, shiny and vivid while the foam was tortured, torn, scarred – the combination of the materiality itself gives me the illusion of a weight similar to a piece of rotten wood over time, but it is light, smooth and newly made. “

They reflect the light of metal surfaces
Shelves are built inside curved walls

The exhibition and retail space at the back of the store has a series of shelves organized around a long shiny metal island that contrasts with the winding walls that surround it.

Rectangular metal shelves were hung along the corrugated walls, drawing attention to the irregularity of the space as they exhibited products such as works of art.

Shelves store products in the ToSummer living room
Two chairs designed by Max Lamb take up space

The metal cash desk was tucked behind a curved volume and mimicked the shape of its walls, forming a rounded counter space that became an extension of the walls.

“[The store] transforms the original concept of the cave into a spatial language, integrating it into this realistic space full of modern oriental feel to present a delicate balance between the commercial and the artistic, the domestic and the public realm, the natural and the artificial, ”the study said.

The smell is shown on a metal shelf
Exhibition areas are designed to display products such as works of art

FOG Architecture is a studio with offices in London, Shanghai and Chongqing founded by Yu and Zhan Di.

Other Beijing projects with curved walls include this hairdressing salon informed about avocado-green space and this nursery with a rooftop playground by MAD Architects.

The photo is signed by Inspace.


Project loans:

Design principle: Zheng Yu, Zhan Di
Design team: Hou Shaokai, Zhou Chuyang, Xiong Aijie, Vince Choi and Fu Shidi
Lighting design: School of Architecture, Tsinghua University and One Lighting Associates of Beijing
Furniture and installation design: DEFRONT and FOG
Construction drawing: YOUR PIN
Construction team: Youlong Jinsheng Decoration Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *