Limdim House Studio uses winding walls and arched niches in a Vietnamese apartment

Architectural firm Limdim House Studio renovated the Brown Box apartment in Vietnam, adding curved walls, intricate cornices and terrazzo surfaces that aim to create a “quiet” and “gentle” space.


Limdim House Studio he reorganized a previously “commercial” two-bedroom apartment by removing the walls to turn it into a spacious one-bedroom house called the Brown Box.

Top: A curved arched wall divides the open-plan living space. Above: Terrazzo was used throughout the apartment

“The idea comes from the last name of the homeowner, Ms. Brown,” studio founder Tran Ngo Chi Mai told Dezeen. “Because she also loves brown, our idea was to create a living space as gentle and peaceful as this color itself.”

“[We] cultivated the space with the aim of creating a new color, a new breath to get rid of boredom in commercial apartments. “

The kitchen island also serves as a breakfast bar in the Brown Box
The island is covered with a terrace

As part of the opening of the home, the studio removed the existing walls and added curved partition walls in their place.

The curved walls were surrounded by stepped cornices like the modern look of crown moldings that remove the roughness of the corners in the open-plan kitchen dining room.

Wood and stone were used throughout the apartment
The studio added new partition walls

The studio made full use of the natural color palette, using light brown, beige and wood tones to create a calm yet sophisticated look.

“We choose tones around brown and beige,” Chi Mai explained. “when we design with this tone of color, we want the apartment to be quiet, simple and still sophisticated.”

Transparent curtains surround the balcony in the apartment
Circular furniture and motifs indicate the design of the apartment

The rounded island in the center of the kitchen dining room was covered in pale terrazzo to give extra space for work surfaces in the single-layer kitchen.

The rounded niche frames the sink, the terrazzo countertops and the taupe of the brown top cabinet that was placed in a semicircle to fit in the niche.

Terrazzo panels extend along the floors of the apartment and to the living space which is zoned with wooden cabinets made of wood and wooden furniture from floor to ceiling.

The ceiling above the living room has a curved design and merges into an arched wall that visually separates the living room from the kitchen-dining room.

Terazzo was used in the bedroom of the apartment
The bedroom has a light and airy look

“We use terrazzo even from the kitchen island, like a stream that runs down the floor and spreads everywhere,” Chi Mai said.

“Choosing this type of material helps make the color in the house light and soothing.”

“Physically, Terrazzo has good hardness, just enough shine and more heat dissipation from wooden floors, so it creates a cool feeling, especially in tropical areas.”

Textured paint covers the walls of the Brown Box apartment
In the arched niche there is a mirror and a reading chair

Arched doors lead from the open plan living room into the bedroom space. The walls were covered with a gray plaster-like finish, providing a quality texture.

The bathroom next to the bedroom was equipped with a free-standing terazzo tub under a large circular window overlooking the bedroom.

The apartment has an en-suite
Red brick paving was used in the bathroom

“In our opinion, the most important thing when designing a space is to create a new, sophisticated and especially bring a comfortable feeling to the owner,” said Chi Mai.

“If the owners come back after hard days, they don’t enjoy life in this space, this space will forever be just a place to provide basic needs like food, sleep and that will be our failure in this project.”

The bathroom has a terrazzo bathtub
A large circular window connects the bedroom and the bathroom

Limdim House Studio is a practice of architecture, design and interior design based in Vietnam.

Other Vietnamese projects include this apartment by Whale Design Lab which refers to the work of Louis Kahn, along with this holiday home which has a thatched roof.

Photo courtesy of Do Sy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *