The Cubitts children’s eyewear store is inspired by places for sex

Featuring linoleum floors, Formica walls and a dark red basement, this Child Studio London eyewear is inspired by peep shows and other “unusual soho specialties”.


Located on the corner of Marshall Street in London’s Soho district, the eyewear store Cubitts occupies one of the early 19th century buildings surrounding the narrow streets of the area.

Black and white checkered linoleum floors have a whole store

The store is located on a small ground floor and basement surrounded by a narrow staircase.

In terms of practical requirements, the store was to include a display of 100 acetate chips of different colors from which customers can choose to make a custom frame.

Headquartered in London Child Studio he designed the space to reflect the history of the area and create a customer journey that would encourage people to explore the basement.

Wood-paneled walls and acrylic display stands in the Child Studio eyewear store
The wall cabinet contains 100 acetate chips of different colors

Cubitts he wants each of his shops to have a unique design that reflects the history of the local neighborhood, ”Child Studio co-founder Alexy Kos told Dezeen.

“The brand has a strong connection to London, where its glasses are made, and modernism, which is a guiding principle in aesthetic design.”

Plaid floor, black chair and wood paneled walls at Cubitts London

In interior design, the studio relied on Soho’s vibrant reputation as a massage parlor, adult cinema and post-war sex shop.

“Gambling, drinking, religious and political disagreements, association and prostitution were, at different times, unusual Soho specialties,” the studio said.

“We focused our research on Soho’s heyday in the postwar era, looking at the interiors of cult places in the neighborhood, such as Bar Italia covered in Formica and the legendary 100 Club jazz space, with their all-red interiors.”

Work corner with clock display and glasses in the Child Studio eyewear store
Formica laminate partitions with aluminum cladding divide the space

Referring to Soho peep-show cabins, the store includes low partitions covered with Formica laminate with a wood effect and trimmed with aluminum to create a maze-like environment.

Showrooms with illuminated acrylic shelves depicting glasses and colorful acetate chips are tucked into the walls. Lightbox tags integrated into the metal cladding and black and white checkered linoleum flooring add a nostalgic ambiance to the store.

The antique Caori cocktail table designed by Vico Magistretti in 1961 serves as a focal point on the ground floor.

Featuring a brushed aluminum plate and several hidden compartments for plates and magazines, the piece was specially procured by Child Studio and adapted to contain an elevated podium to better serve the retail environment.

Leather chair with red glasses display in the Cubitts store
The basement is saturated with dark red color

“Each project tells a unique story and we are always looking for rare and unusual pieces of furniture to add depth and authenticity to the narrative,” the design team said.

“The table lamp is another mid-century discovery made by Czech designer Josef Hurka for the manufacturer Napako in the 1960s.”

Acrylic screen with red velvet curtains in the Child Studio eyewear store
Limited edition sunglasses are displayed on shelves coated with Formica aluminum effect

Narrow stairs lead to the basement, which is saturated with dark red color. Customers are led to an eye examination room hidden behind a velvet curtain with neon signs.

Cubitt’s moody living room in the basement is lit by Conelight floor lamp by British designer Ronald Homes, and is fitted with chrome and leather chairs designed by Giovanna Modonutti.

The collection of limited series sunglasses is displayed on illuminated shelves coated with Formica aluminum effect that create a theatrical effect in a dark red environment.

Neon peep show sign at Cubitts Soho store
A neon sign with a pickaxe hangs at the entrance to the eye examination room

Earlier, the studio, run by Kos and Che Huang, channeled the look of a 1950s cafe at a vegan pizzeria in west London and transformed the former London Post Office into a 1960s interior sushi restaurant.

“We like to use the word ‘cinematic’ to describe the spaces designed by Child Studio,” Kos told Dezeen. “With each project, we want to capture a certain mood and atmosphere, instead of trying to recreate an interior from a certain era.”

It’s a photo Felix Speller and Child Studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *